Et grønt køkken, fund med fortællinger og et smukt egetræsgulv har været grundstenene i skuespiller Simone Lykke og hendes kæreste Marcels renovering af en 110 kvm charmerende lejlighed på Amager. For at binde lejlighedens to etager sammen har parret ladet Timbermans plankegulv gå igen i hele hjemmet – og det giver et klassisk udtryk med moderne kant.

 

Under køkkengulvet i andelslejligheden på 110 kvadratmeter ved Amager Strand fandt skuespiller Simone Lykke og hendes kæreste Marcel et fødselsdagsbrev fra 1940’erne, da de under deres omfattende renoveringsprojekt brækkede de slidte brædder op. Efter længere tids søgen fandt parret frem til brevets ejermand, der imidlertid var gået bort 11 år forinden.

 

Dét til trods fik Simone og hendes kæreste fortalt historien bag brevet og ikke mindst et indblik i det familieliv, der havde udspillet sig på de selvsamme planker for otte årtier siden.

 

- Efter længere tids søgen kom vi i kontakt med sønnen, som kunne fortælle historien om en jødisk familie, der flygtede til Sverige og var væk fra hjemmet i et år. Tænk sig, at det har været gemt under et gulv i så mange år – det er vildt fascinerende, siger Simone Lykke.

 

Et gulv, der gemmer på en historie

Nu har hun selv sammen med sin kæreste og datteren Wilma på 1 år skrevet og lagt et kort under lejlighedens nye gulv, som kan give fremtidige beboere samme fornemmelse af historiens vingesus – men først om mange år. Familien har nemlig som en del af et renoveringsprojekt udskiftet alle gulve i lejligheden, som fordeler sig på to sale, hvor der før var tørreloft på 1. sal, og valget af det smukke egetræsgulv er valgt ud fra et ønske om at have glæde af gulvet, som binder hjemmet sammen, i mange år.

 

- Det var en nærmest umulig opgave at finde det helt rigtige gulv – så der er lagt mange tanker og timer i valget. Vi har praktisk talt ledt og ledt, men så fandt vi en prøve på nogle flotte egetræsplanker fra Timberman, som vi forelskede os pladask i, fortæller hun.

 

Bæredygtighed var afgørende

Et tidløst og elegant udtryk var, hvad parret oprindelig faldt for ved de brede planker fra Timberman. Og prikken over i’et var, at Innoplank-gulvet ikke alene er særdeles slidstærkt og passer perfekt til det moderne familieliv, men også at plankerne lever op til parrets tanker om at renovere på en ansvarlig og bæredygtig måde.

 

- Vi går meget op i bæredygtighed herhjemme, og det har også været vigtigt for os at træffe ansvarlige valg i renoveringsprocessen. Det var ikke mindst derfor, vi valgte et gulv fra Timberman, som rent faktisk tager stilling til bæredygtighed – og med Innoplank har vi fået os et gulv, hvor ressourcerne er udnyttet bedst og mest muligt, lyder det fra Simone Lykke.

 

Innoplank er opbygget af blandt andet træfinér og en HDF-plade, som gør det muligt at anvende op mod 10 gange mindre eg end ved traditionelle lamelparketgulve.

 

Tidløs indretning med personlig touch

Parret har renoveret og indrettet sig minimalistisk uden for meget larm, hvilket giver en helt særlig ro og følelse af harmoni – og netop det rolige udtryk er essentielt for dem, da de begge har et til tider rodet kunstnersind.

 

- Da vi begge har et kaotisk kunstnerisk indre, værdsætter vi virkelig et hjem med ro og styr på tingene. Af den grund har vi valgt at indrette os minimalistisk og være tro mod den skandinaviske stil med egetræsplankerne og afdæmpede farver på væggene – og på den måde bliver materialerne heller ikke yt lige foreløbig. Til gengæld har vi så skruet op for de skæve, personlige detaljer, når det kommer til møbler og nips, hvoraf størstedelen har en dybere betydning for os, forklarer hun.

 

At de 110 kvadratmeter udstråler en vis tidløshed, og samtidig går godt i spænd med de moderne strømninger, er langt fra tilfældigt. Alle materialer til lejlighedens rammer er valgt med henblik på at skulle holde i mange år frem, både i forhold til stil og holdbarhed – og det har netop også været en af grundene til, at valget faldt på Innoplank:

 

- Vi er gået med nogle nogenlunde sikre stilmæssige valg, og ikke mindst holdbare løsninger, til vores hjem, så vi ikke skal til at skifte det hele igen om kort tid, hvilket ikke ville være særlig bæredygtigt. Det smarte ved eksempelvis at vælge et plankegulv i egetræ er netop, at det ikke sådan lige går af mode, og samtidig er Innoplank også et holdbart gulv, som er nemt for os at vedligeholde med let almindelig rengøring suppleret med Timbermans plejemidler, forklarer hun.

 

Du kan få et indblik i renoveringsprocessen og se det færdige resultat på Simone Lykkes Instagram-profil: @simonelykkep