Se tidligere astronaut Scott Kelly tage de første skridt på Mars’ overflade

 

Kork er blevet brugt i rumfartsindustrien siden Apollo 11-missionen. Siden den første månelanding har vores koncern Amorim Group været leverandør af kork til NASA og ESA. Rumfartsindustrien arbejder kun med materialer, der garanterer den højeste ydeevne selv under ekstreme forhold. Derfor er kork et essentielt materiale for luft- og rumfart, da det har en stor modstandsdygtighed overfor høje temperaturer, stød og vibrationer. Korkens ydeevne i luft- og rumfart er fordele, som også findes i vores Wicanders korkgulve.

 

Deraf opstod idéen til at invitere Scott Kelly til at være den første mand, der går på Mars. Scott Kelly er tidligere NASA-astronaut, bedst kendt for at tilbringe næsten et år i den internationale rumstation, som en test på fremtidige missioner til Mars.

Med kork har vi genskabt et område på 600 kvadratmeter af Mars’ landskab i en 1:1 skala. Ved hjælp af billeder fra Mars Rover og satellitter, der kredser om Mars, tog Scott Kelly de første skridt på en endnu ubetrådt overflade.