Træ- og møbelbranchen oplever i øjeblikket mangel på eg, der er et yndet materiale i mange hjem, men med Timbermans nye trægulv, Innoplank, er det nu muligt at tilvælge et egetræsgulv, hvor der bruges op til 10 gange mindre eg end ved traditionelle lamelparketgulve. Plankerne består nemlig af egetræsfiner, en HDF-kerne og krydsfiner samt kork, som samtidig giver plankerne god gangkomfort og bedre akustik.

 

Eg har i mange år været blandt danskernes foretrukne træsorter, når boligen skal have nye gulve. Dog er de store, knastfrie egetræsplanker en mangelvare, hvilket gør det både svært og dyrt for boligejere at indrette sig med de smukke planker af eg.

 

Derfor har gulvvirksomheden Timberman haft travlt med produktudviklingen og kan nu præsentere et nyt trægulv, der gør de brede, lange egetræsplanker tilgængelige for flere boligejere. Innoplank, som det nye gulv hedder, består af et lag egetræsfiner, en HDF-kerne og krydsfiner med en korkbagside – og takket være plankernes opbygning er det således muligt at bruge op til 10 gange mindre af eg end ved traditionelle lamelparketgulve.

 

Det nye plankegulv gør det således muligt at forene omtanke for naturens ressourcer med æstetik – uden at gå på kompromis med funktionalitet. Gulvets bagside af portugisisk kork, som stammer fra CO2-lagrende og fornybare korkegetræer, har nemlig også en gavnlig effekt på rummets akustik og giver en god gangkomfort, ligesom gulvets overflade bestående af otte gange ultramat power lak gør det særdeles slidstærkt og forlænger levetiden.

 

Innoplank har en bredde på 26,5 cm og længde på 242 cm samt fås i to stilrene designs; Innoplank Eg Prime Natur og Innoplank Eg Prime Hvid.

 

 

 

147070 Innoplank Eg Prime Hvid
147060 Innoplank Eg Prime natur
147060 Innoplank Eg Prime natur