Fortrydelsesret

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på timberman.dk.

Du kan ikke fortryde, ved blot at nægte modtagelse af varen, uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du;

  • har modtaget varen
  • får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis
  • får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele

Du skal inden 14 dage fra modtagelsesdatoen give os en meddelelse, hvis du ønsker at fortryde dit køb.

I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan vælge at benytte vores "Fortrydelsesformular" og sende med retur.  Meddelelsen sendes som mail til timberman@timberman.dk

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer medsendes. Eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, kopi af evt. forudgående korrespondance, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå mv.

Åben "Fortrydelsesformular" her.

 

Returret

Vi tager kun varer retur, der er købt på timberman.dk. Ønsker du at returnere en vare købt på vores webshop, skal den indsendes til os. Vedlæg en kopi af fakturaen og noter derpå, hvilke varer der ønskes i stedet.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb.

Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen.

Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind.

Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Når fortrydelsesretten udnyttes, skal du selv betale fragten for at sende varen retur.

Før returnering er det nødvendigt, at kontakte salgsekspeditionen hos Timberman på tlf. 9952 5252 og få oplyst et returvarenummer, som skal fremgå på en evt. returvareforsendelse.

Varen kan kun sendes til nedenstående adresse og kun ifølge forudgående aftale med Timberman:

Timberman Denmark A/S, c/o Danske Fragtmænd Randers, Engelsholmvej 39, Port 82, 8940 Randers SV

Varer fra Timberman bør ikke returneres med normal post grundet størrelse og vægt. Derfor anbefaler Timberman, at returnere varer købt på webshop.timberman.dk. med Danske Fragtmænd. Omkostning herved vil afhænge af mængde og vægt, hvorfor Danske Fragtmænd bedes kontaktet for nærmere pris.

Kontaktoplysninger til Danske Fragtmænd finder du her: Danske Fragtmænd

Bemærk - Vi modtager IKKE varer sendt pr. efterkrav.  Og vi afhenter IKKE varer uden forudgående aftale.

Bemærk - Der er ikke returret på specialproducerede varer.

 

Varer undtaget retur- og fortrydelsesretten

Fortrydelsesretten kan kun udnyttes, hvis varen tilbageleveres fuldt emballeret i væsentligt samme stand og mængde som ved modtagelse. Fortrydelsesretten bortfalder altså, hvis du opbevarer, behandler eller bruger varen på en måde, som helt åbenbart forringer varens salgsværdi væsentligt.

  • Manglende eller beskadiget emballage kan betyde, at varens salgsværdi forringes, hvorfor fortrydelsesretten i de fleste tilfælde ikke vil kunne udnyttes.
  • Varer der ikke tilbageleveres fuldt emballeret i væsentligt samme stand og mængde som ved modtagelse.
  • Varer der er blevet opbevaret, behandlet eller brugt på en måde, som helt åbenbart forringer varens salgsværdi væsentligt.

Bemærk - Der er ikke fortrydelsesret eller returret på specialproducerede varer.

 

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord - du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

I forbindelse med gulve kan dette f.eks. forstås, som åbning af en enkelt pakke - besigtigelse af plankerne. Sammenpakning og forsvarlig lukning af pakken med tape.

Hvis varen er beset eller anvendt udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du, ved fortrydelse af købet, kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur, må du altså kun gøre det samme, som man kan i en fysisk butik.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, tilbagebetales købesummen naturligvis til dig. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. 

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Når vi har modtaget varen og kontrolleret, at den lever op til betingelserne for, at fortrydelsesretten kan benyttes, refunderes den fulde købesum til dig via den samme betalingsmåde som anvendt ved købet, hvilket kan tage op til 7 hverdage.

Mener vi, at betingelserne ikke er opfyldt, for at du kan udnytte fortrydelsesretten, kontakter vi dig med en begrundelse herfor.

 

Klagemuligheder

Byggeriets Ankenævn

byggerietsankenaevn.dk

Postboks 102, 1004 København K

info@byggerietsankenaevn.dk

72 16 02 00 (Hverdage 10-12)

 

Forbrugerklagenævnet

kfst.dk

Carl Jacobsens vej 35, 2500 Valby

kfst@kfst.dk

41 71 50 00 (Hverdage 9-16)

 

Forbrugerombudsmanden

forbrugerombudsmanden.dk

Carl Jacobsens vej 35, 2500 Valby

forbrugerombudsmanden@kfst.dk

41 71 51 51 (Hverdage 9-12)

 

Reklamation

Når du handler på timberman.dk  har du 24 måneders reklamationsret. For byggematerialer gælder endvidere forældelsesloven af 2008, hvorefter reklamationsfristen for skjulte mangler gælder op til 10 år fra leveringstidspunktet.

Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af varen eller anden skadeforvoldende adfærd.

Synlige fejl og mangler ved varen, skal anmeldes, så snart disse konstateres og inden varen monteres eller anvendes. Efter montering/anvendelse anses varen for værende accepteret uden synlig fejl.

Er varen beskadiget ved modtagelse, da venligst beskriv udførligt skaden på fragtbrevet  før kvittering for modtagelse. Se afsnittet "Levering".

Der skal reklameres inden rimelig tid efter, at du har opdaget fejlen/manglen ved varen. Hvis der reklameres inden for to måneder efter at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

I forbindelse med en reklamation skal du kontakte Timberman på timberman@timberman.dk eller tlf. +45 9952 5252, inden varen returneres, da vi så kan afgøre, om vi vil have varen retur, eller om den skal destrueres.

Når du anmelder en reklamation, vil det hjælpe os meget, hvis du har mulighed for at vedhæfte et billede, så vi med det samme kan se fejlen. Medsend også en detaljeret beskrivelse af fejlen samt kopi faktura med tydelig angivelse af, hvilken vare det drejer sig om.

Skal varen retur til os, sender vi dig en fragtseddel, som kan bruges ved returneringen. På den måde undgår du som kunde at skulle lægge penge ud til fragt osv.

Manglende eller beskadiget emballage kan betyde at varens salgsværdi forringes, hvorfor fortrydelsesretten i de fleste tilfælde ikke kan udnyttes.

Bemærk - Vi modtager IKKE varer sendt pr. efterkrav eller andet.  Og vi afhenter IKKE varer uden forudgående aftale.

Bemærk Vi refunderer ikke fragt for forsendelser, som er afsendt til os uden forudgående aftale.

 


OK

Denne side bruger cookies.